Om

Jag heter Moa Olsson, är född och uppvuxen i Västerdalarnas pärla Vansbro, men bor sedan 2017 även i Östersund för vidare elitsatsning och studier. Vansbro AIK SK är min moderklubb men tävlar sedan 2014 för Falun Borlänge SK. Under min skidkarriär har jag bland annat skramlat ihop VM-guld i teamsprint, 13 SM medaljer i olika åldrar och fyra starter på J/U23-VM.

Vid sidan av elitkarriären så pluggar jag till Idrott och hem- och konsumentkunskaps lärare för årskurs 7-9 och tycker det är otroligt givande. Det ger mig ett bra fokus vid sidan av skidåkningen och någonting att sedan kunna luta mig tillbaka på efter karriären. Med dessa två ämnen hoppas jag kunna inspirera elever till att idrott och matlagning är roligt och livsviktigt!

Det bästa jag vet är att röra på mig, umgås med min familj kring matbordet och att skratta!

Mer om mig


Nyhetssvep

  • Tyska Oberwisenthal, ett stenkast från den tjeckiska gränsen, står värd för junior- och U23-VM mellan den 29 februari till den 7 mars. Det är en mycket tung trupp som landslagstränare Johan Granath och Ida Ingemarsdotter från utvecklingslaget Team Svenska Spel nu presenterar.
  • Vad är det för skillnad mellan skidor och andra sporter.Det är ju bara att gradera dom En världscupsseger ger ett visst antal poäng .En seger i skandinavisk cup lägre och så vidare.Så fungerar det i andra sporter. … Är Moa Olsson frisk så ska hon vara given att åka, …
  • Resultat och statistik för Moa Hansson, Landsbro IF SK i Sveriges största samling av inofficiella skidresultat.
  • Under onsdagsmorgonen släppte svenska skidförbundet truppen till junior- och U23-VM. Där återfinns bland annat den svenska landslagsstjärnan Ebba Andersson. – Ebba är den stora guldfavoriten i varje lopp hon ställer upp i på U23-VM, säger den norska damtränaren Geir Endre Rogn.