Om

Jag heter Moa Olsson, är född och uppvuxen i Västerdalarnas pärla Vansbro, men bor sedan 2017 även i Östersund för vidare elitsatsning och studier. Vansbro AIK SK är min moderklubb men tävlar sedan 2014 för Falun Borlänge SK. Under min skidkarriär har jag bland annat skramlat ihop VM-guld i teamsprint, 13 SM medaljer i olika åldrar och fyra starter på J/U23-VM.

Vid sidan av elitkarriären så pluggar jag till Idrott och hem- och konsumentkunskaps lärare för årskurs 7-9 och tycker det är otroligt givande. Det ger mig ett bra fokus vid sidan av skidåkningen och någonting att sedan kunna luta mig tillbaka på efter karriären. Med dessa två ämnen hoppas jag kunna inspirera elever till att idrott och matlagning är roligt och livsviktigt!

Det bästa jag vet är att röra på mig, umgås med min familj kring matbordet och att skratta!

Mer om mig


Nyhetssvep

  • Svenska Skidförbundet har tagit ut tio damer och åtta herrar som ska representera längdlandslaget vid världscuptävlingarna i Falun den 8–9 februari. I tävlingarna deltar även en nationell trupp från Sverige.
  • I totala Volkswagen Cup så leder Moa Olsson med 44 poäng före Maria Nordström, Borås SK, Olsson har efter helgen i Falun skaffat sig ett bra utgångsläge inför resten av säsongen. Bland herrarna är det Martin Bergström, Piteå Elit, som leder totalt.
  • Moa Olsson har knäckt koden den här säsongen. Falun-Borlänge-tjejen imponerade och var tvåa i Skandinaviska cupens fristilslopp över 20 km i norska Nes under lördagen. Låt bli att hon fick rejält med stryk av en norsk junior…
  • – Det var slitigt, man fick inget gratis idag, säger Moa Olsson från Falun-Borlänge som vann damernas millopp i Volkswagen Cup i Idre efter ett solid lopp. Hon hade 12,5 sekunder till godo på Linn Sömskar, IFK Umeå som såg till att det inte blev en