Mot Ruka!

Och där var premiären avklarad och säsongen 21/22 äntligen igång! Det har varit bra dagar här i Gällivare och skönt med en riktig vinterkänsla. Trots de få soltimmar som erbjuds här så har helgens tävlingar varit väldigt fina ljusglimtar. Jag tar med mig många positiva saker från helgen men också några lärdomar som är viktiga till kommande tävlingar.  

Så hur har det gått? Under lördagens klassiska 10 kilometer individuell start var bågen spänd och jag hade höga mål och förhoppningar inför tävlingen. Jag kunde absolut hålla nerverna i styr, men det var värre med viljan och ivern. I fotbollslaget kallades jag för Kalven och nu kan man absolut säga att denna kalv precis hade kosläpp. Teknik och tankar var lite all over the place. Men det kännetecknar väl också en säsongspremiär på ett sätt. Svårt att sätta utgångsfarten, ivern tar överhanden och tekniken hamnar åt sidan. Dessutom väldigt mycket övriga intryck med publik för första gången på länge.

Efter en väl offensiv öppning fick jag dra lite i handbromsen men kunde ändå knyta ihop säcken och slutligen bli 5:a. Jag är nöjd med resultatet men i själva genomförandet finns det många saker jag tar med mig som lärdomar. 

Anna Dyvik och Moa Olsson efter skidloppet över 10km klassisk stil den 20 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN /

För söndagens 10 kilometer skejt var jag betydligt mer lugn och fokuserad på att hålla mig till min plan. Jag ville justera vissa saker som jag inte var helt nöjd med på lördagen, bland annat utgångsfarten och att finna ett lugn i tekniken. Det är viktigt för mig att göra tekniskt rätt för att kunna åka vägvinnande. Under söndagen hade jag helt fantastiska skidor vilket, som alltid, är en fantastiskt känsla. Dessutom med en kropp och knopp som kunde och ville ta ut sig vilket räckte till en 3:e plats.

Så genom helgens resultat fick jag en biljett till världscupen i Ruka nu till helgen. Det känns otroligt roligt och det är verkligen någonting som jag siktat mot. Jag tar ingenting för givet och är därför så glad över premiärhelgens utfall. Tävlingarna kommer att sändas på kanal 6 och Viaplay, så häng med där och heja på mig!

För den intresserade finns resultatlistor här och om man vill kan man se loppen i efterhand här!

Moa Olsson jublar efter skidloppet över 10km fristil den 21 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH /

6 svar på ”Mot Ruka!”

 1. Kul att man äntligen ser dig i sociala medier!
  Jag har frågat i flera år varför du inte blir taggad på Instagram, och svaret har alltid varit att du inte ”finns”…

  Men nu finns du! Jätteroligt att läsa lite personliga saker från dig!
  Som Dalmas klappar hjärtat alltid lite extra för Dalkullor och Dalmasar (även om min största ”idol” är från Lycksele!)…

  Tack för fina insatser i Gällivare – nu satsar vi mot Ruka och en jävla massa pallplatser!

  PS. Tror faktisk Frida vinner 10km klassiskt i Ruka på lördag! DS

 2. Helt otroligt! Alla snackar om Frida och Ebba, men detta var det mest fantastiska med helgen! Blir fantastiskt kul att följa!
  Kör hårt, Moa!

 3. 3:e bästa tiden av alla idag, vad händer Moa????
  IMPONERANDE minst sagt!!!!
  STORT GRATTIS det där gjorde du bra.

 4. Du gjorde det skitbra i Lillehammer idag Moa.
  Mera världscuppoäng!
  Vilka framsteg du gjort!
  Du är med och krigar i toppen mot världens bästa skidåkare!

 5. MOA!!
  Ska du hålla på så där då blir det en spännande (svettig) säsong för oss anhöriga!
  0,1 sek!
  Törs knappt titta ju!
  Stort GRATTIS till dej och hela teamet som spöade Norskorna på hemmaplan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.