BLOGG

Nytt år och träningsperiod

Förutom nyår har den senaste tiden har till största del bestått av träning, träning och åter träning. Jag har haft en period av mer mängdträning och det har varit välbehövligt. Den har främst bestått av lugna pass men några tuffare intervallinslag har jag förstås hunnit med. Passade också på att köra Daniel Karlssons Minne, en … Fortsätt läsa ”Nytt år och träningsperiod”

Läs mer

Biljett till OS i Peking

OS. Jag kan knappt förstå det. En OS-biljett. Som det står mitt namn på. Så många timmar jag tränat, drömt och fokuserat på detta. Och nu går drömmen i uppfyllelse! Nu börjar en ny resa med ny målbild – från att försöka ta mig till OS till att övergå till formtoppning för OS. NU KÖR … Fortsätt läsa ”Biljett till OS i Peking”

Läs mer

GOD JUL!

Jag vill ta tillfället i akt att tacka för allt engagemang och samtidigt önska er alla en riktigt god jul! Jag befinner mig som sagt i Edsåsdalen för julfirande och träning. Träningen har gått bra och jag har verkligen njutit av fina omgivningar och långa spår. Det känns fint att få skapa egna jultraditioner tillsammans … Fortsätt läsa ”GOD JUL!”

Läs mer

Edsåsdalen

Sedan igår befinner jag mig i Edsåsdalen tillsammans med Fredrik för julfirande och skidåkning. Här bor vi i en liten stuga på 40 kvadrat och har skidspåren just utanför dörren. Det känns fint med lite juluppehåll för att ladda batterierna inför resten av säsongen. Mysa, äta gott och njuta av fin skidåkning. Julen innebär oftast … Fortsätt läsa ”Edsåsdalen”

Läs mer

Ändrade planer

Ibland blir det varken som man tänkt eller önskat. Jag är återigen hemma i Sverige, 10 dagar för tidigt. En kropp som var sliten efter tävlingarna i Lillehammer övergick sedan till en lättare förkylning och luftrör som inte var redo för varken träning eller tävling. Just nu känns det riktigt tråkigt, men det är samtidigt … Fortsätt läsa ”Ändrade planer”

Läs mer
teamsprint Lillehammer

Världscupsinledningen

De två första världscupshelgerna är avklarade, först Ruka, Finland och nu senast Lillehammer, Norge.  Ruka blev en väldigt kylslagen men rolig helg med två väldigt bra tävlingar för min del. 12:a på det klassiska loppet och min mest framskjutna placering någonsin. Hade ett fint utgångsläge till jaktstarten dagen efter med bara några få sekunder till … Fortsätt läsa ”Världscupsinledningen”

Läs mer

Mot Ruka!

Och där var premiären avklarad och säsongen 21/22 äntligen igång! Det har varit bra dagar här i Gällivare och skönt med en riktig vinterkänsla. Trots de få soltimmar som erbjuds här så har helgens tävlingar varit väldigt fina ljusglimtar. Jag tar med mig många positiva saker från helgen men också några lärdomar som är viktiga … Fortsätt läsa ”Mot Ruka!”

Läs mer

181121

En lång resdag senare och jag är framme i Gällivare. Tåg till Sundsvall för att därefter hoppa på nattåget mot Gällivare men först ett byte och två timmars väntetid i Boden. Kanske inte den smidigaste resan, mest på grund av brofel strax norr om Sundsvall, men det gick ingen nöd på mig. Jag kunde få … Fortsätt läsa ”181121”

Läs mer

Mot Gällivare

Alltså pirret! Det är dags för avresa mot Gällivare och säsongspremiären. Så spännande! Jag ser verkligen framemot helgens tävlingar och det ska bli riktigt roligt att äntligen få dra igång tävlandet. Jag kommer köra lördag 10 km klassiskt och söndag 10 km skejt. Båda tävlingar går att följa på SVT och SVTplay för den som … Fortsätt läsa ”Mot Gällivare”

Läs mer

Vila och återhämtning

Kanske den viktigaste pusselbiten för mig som elitidrottare är vila och återhämtning. Det är också oftast just den delen som det är lättast att slarva med. Varför då? Ja, säg det, men för egen del tror jag att det främst handlar om att motivationen och viljan är så otroligt hög. Dessutom kanske med en känsla … Fortsätt läsa ”Vila och återhämtning”

Läs mer