Blogg

U23-VM

Så fick jag äntligen beskedet att jag tillhör truppen som är uttagen till U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. På måndag flyger vi ner och förbereder oss inför tävlingarna som går av stapeln nästa helg. Det är lite oklart exakt vilka jag kommer få ställa upp i, men här är i alla fall tävlingsschemat: Söndag 1/3 –Fortsätt läsa ”U23-VM”

Volkswagen Cup Lycksele

I helgen var det näst sista tävlingshelgen i Volkswagen Cup. Det var dessutom en minitour med tre favoriter – skatesprint, 10km skate och 10 km klassiskt jaktstart. Vädret var oerhört varierande i Lycksele. Fredagens start fick skjutas fram en timme pga kylan, 20 minusgrader på förmiddagen. Temperaturen ökade något under dagen och tävlingarna kunde genomföras.Fortsätt läsa ”Volkswagen Cup Lycksele”

Snabbvisit

Det blev hem, packa upp, tvätta packa ner och resa igen. Idag åker jag till Lycksele för i helgen är det deltävling tre av Volkswagen Cup. Det är en minitour vilket ska bli väldigt roligt! Jag har ju dessutom en gul väst att försvara, så ska förstås göra mitt yttersta! Nu ska jag sätta igångFortsätt läsa ”Snabbvisit”

Första WC-poängen

Skidspelen och Världscupen i Falun är nu över. Det bjöds på både bra och mindre bra lopp från min sida. Ingen vidare sprint men desto bättre idag på distansen. Tog mina första världscupspoäng och det var såklart roligt! Men mycket vill ha mer och det gav helt klart mersmak. Det är speciellt att köra masstartFortsätt läsa ”Första WC-poängen”

Fina dagar

Det har minsann inte gått någon nöd på mig sedan sist jag kikade in här. Jag har njutit till fullo av riktig vinter. I måndags bjöds det på otroligt fint väder så jag och Fredrik fick en magisk skidtur på fjället. Vem hade kunnat tro att februari skulle bjuda på perfekt skare!? Det blev mångaFortsätt läsa ”Fina dagar”

Sälen

Sedan i tisdags eftermiddag befinner jag mig i Sälen för skidåkning. Här finns minst sagt all den snö som vi letat efter. Milslånga spår och ett härligt lugn i fjällen. Bara natten till onsdag kom det över 15 centimeter snö. Här blir jag fram till onsdag så det blir skidåkning, lite plugg och lugn åFortsätt läsa ”Sälen”

Vilken helg!

Helgen är snart över och vi närmar oss vecka 5. Men innan det är dags att vända blad tänkte jag summera helgen som gått. Volkswagen Cup på ”hemmaplan” alltså. Var osäker på formen eftersom de senaste veckorna känts sådär. Men blev positivt överraskad minst sagt, och slog till med min bästa helg som senior. 3:aFortsätt läsa ”Vilken helg!”

Frågor & svar

Efter det senaste inlägget med frågor och svar ramlade det in ytterligare funderingar i kommentarer. Det fick därför bli ännu ett inlägg! Fortsätt gärna kommentera, kanske vad ni skulle vilja läsa eller om ni har något ni undrar över. ”Vilken är din favoritdistans?” Distans generellt är det jag gillar allra mest, 10, 15 eller 20Fortsätt läsa ”Frågor & svar”

Volkswagen Cup

Till helgen är det dags för andra deltävlingen i Volkswagen Cup och det är på ”hemmaplan” på Lugnet i Falun. Klassisk sprint på fredag, 15 km skejt individuell start på lördag och klubbstafett (ej VW-cup) på söndag. Det ska bli roligt (och spännande) att tävla igen efter några veckor tävlingsfritt för min del. Sedan NesFortsätt läsa ”Volkswagen Cup”

Frågor & svar

Igår frågade jag på min instagram @olssonmoa om det fanns någonting som ni undrade över. Jag fick en del frågor och några tänkte jag dela med mig av här! Har ni fler frågor så är det bara att kommentera under inlägget. ”Brukar du mäta din vilopuls på morgonen?” Nej, det brukar jag inte göra. DetFortsätt läsa ”Frågor & svar”

Skandinaviska Cupen, Nes

Efter en stillsam och välbehövd vilodag är det hög tid att summera helgen. Helgens tre tävlingar skulle avgöras i skejt sprint, 20 km skejt och 10 km klassiskt. Tre discipliner som jag verkligen gillar och ser som goda chanser til bra prestationer. Fredagens sprint tog dock tyvärr redan slut i kvartsfinalen men bjöd på mersmak.Fortsätt läsa ”Skandinaviska Cupen, Nes”

God fortsättning!

En tid har passerat sedan debuten i världscupen. Jag har landat hemma i Vansbro för julledighet och ett block med lite mer träning. Davos blev en resa med många erfarenheter rikare och ett lopp som gav mersmak. Att tävla på höjd är något speciellt och lägg dessutom till en banprofil som är annorlunda. Nåväl, detFortsätt läsa ”God fortsättning!”

Världscupsdebut

Om någon tidigare i år sagt till mig att jag skulle göra debut i världscupen den här säsongen hade jag antagligen inte trott dem. Det har förstås varit en dröm och målbild men ingenting som jag trott skulle ske så här tidigt in på säsongen. Men på söndag är det faktiskt dags, och det kännsFortsätt läsa ”Världscupsdebut”

Nystart!

Sedan en tid tillbaka har intresset för ett uppfräschade av hemsidan ökat. Det har varit en pågående process under en tid men nu är det äntligen på gång! Hemsidan är fortfarande under uppbyggnad och det kommer kanske bli en hel del förändringar den närmaste tiden, men jag vill känna in en del saker. Är detFortsätt läsa ”Nystart!”