BLOGG

Revansch och avslutande VC-tävlingar.

Att få komma hem från OS-äventyret var en otroligt skönt. Det var såklart en blandning av många olika känslor, besvikelse, lättnad, trötthet, glädje och en stor dos av revanschlust. Fick värdefulla dagar på hemmaplan för att ladda upp inför den avslutande delen av VC-säsongen. När jag åkte till Lahti var det med en känsla av … Fortsätt läsa ”Revansch och avslutande VC-tävlingar.”

Läs mer

OS-debut

Den 5 februari gjorde jag min OS-debut, i en av mina favoritdistanser, skiathlon. En dag som jag längtat och drömt efter så länge. Men det blev allt annat än en rolig dag och långt ifrån vad jag trott. Det är klart att jag tyckte att OS skulle bli otroligt häftigt och stort, men känslorna överrumplade … Fortsätt läsa ”OS-debut”

Läs mer

Skrivkramp, känslostorm och OS-resan

En tre och en halv månads lång skrivkramp har nu släppt något. Det har varit många försök till att skriva några rader här, men det har varit allt annat än lätt. Vad skriver man när månader har passerat sedan senaste livstecknet? När säsongens stora mål är avklarat och det blev allt annat än vad man … Fortsätt läsa ”Skrivkramp, känslostorm och OS-resan”

Läs mer

Nytt år och träningsperiod

Förutom nyår har den senaste tiden har till största del bestått av träning, träning och åter träning. Jag har haft en period av mer mängdträning och det har varit välbehövligt. Den har främst bestått av lugna pass men några tuffare intervallinslag har jag förstås hunnit med. Passade också på att köra Daniel Karlssons Minne, en … Fortsätt läsa ”Nytt år och träningsperiod”

Läs mer

Biljett till OS i Peking

OS. Jag kan knappt förstå det. En OS-biljett. Som det står mitt namn på. Så många timmar jag tränat, drömt och fokuserat på detta. Och nu går drömmen i uppfyllelse! Nu börjar en ny resa med ny målbild – från att försöka ta mig till OS till att övergå till formtoppning för OS. NU KÖR … Fortsätt läsa ”Biljett till OS i Peking”

Läs mer

GOD JUL!

Jag vill ta tillfället i akt att tacka för allt engagemang och samtidigt önska er alla en riktigt god jul! Jag befinner mig som sagt i Edsåsdalen för julfirande och träning. Träningen har gått bra och jag har verkligen njutit av fina omgivningar och långa spår. Det känns fint att få skapa egna jultraditioner tillsammans … Fortsätt läsa ”GOD JUL!”

Läs mer

Edsåsdalen

Sedan igår befinner jag mig i Edsåsdalen tillsammans med Fredrik för julfirande och skidåkning. Här bor vi i en liten stuga på 40 kvadrat och har skidspåren just utanför dörren. Det känns fint med lite juluppehåll för att ladda batterierna inför resten av säsongen. Mysa, äta gott och njuta av fin skidåkning. Julen innebär oftast … Fortsätt läsa ”Edsåsdalen”

Läs mer

Ändrade planer

Ibland blir det varken som man tänkt eller önskat. Jag är återigen hemma i Sverige, 10 dagar för tidigt. En kropp som var sliten efter tävlingarna i Lillehammer övergick sedan till en lättare förkylning och luftrör som inte var redo för varken träning eller tävling. Just nu känns det riktigt tråkigt, men det är samtidigt … Fortsätt läsa ”Ändrade planer”

Läs mer
teamsprint Lillehammer

Världscupsinledningen

De två första världscupshelgerna är avklarade, först Ruka, Finland och nu senast Lillehammer, Norge.  Ruka blev en väldigt kylslagen men rolig helg med två väldigt bra tävlingar för min del. 12:a på det klassiska loppet och min mest framskjutna placering någonsin. Hade ett fint utgångsläge till jaktstarten dagen efter med bara några få sekunder till … Fortsätt läsa ”Världscupsinledningen”

Läs mer

Mot Ruka!

Och där var premiären avklarad och säsongen 21/22 äntligen igång! Det har varit bra dagar här i Gällivare och skönt med en riktig vinterkänsla. Trots de få soltimmar som erbjuds här så har helgens tävlingar varit väldigt fina ljusglimtar. Jag tar med mig många positiva saker från helgen men också några lärdomar som är viktiga … Fortsätt läsa ”Mot Ruka!”

Läs mer