MaxVo2-test

För någon vecka sedan genomförde jag, det något ångestladdade, MaxVo2-testet. Varje vår och höst genomförs detta för att se den fysiologiska utvecklingen av olika parametrar, laktatkurva, syreupptag, aerob fitness, puls och testvärde bara för att nämna några. Hela testproceduren är ganska omfattande men i korta drag såg min dag ut som följande: 6:30 Dexa vikt, … Continue reading "MaxVo2-test"

Balans

Denna vecka är något lugnare i träningsväg. Eller ja, två träningstävlingar och ytterligare ett intervallpass kanske inte anses som lugn. Men i övrigt är det ganska mycket luft i schemat. Därför passar vi på att åka till Vansbro över helgen för att byta vinterdäck, sätta på takboxen och såklart umgås med våra familjer. Just den … Continue reading "Balans"

Bäst när det gäller

Ikväll klockan 20:00 och fem måndagar framåt kommer dokumentären “Bäst när det gäller” att sändas på SVT och SVT Play. Det är en dokumentär som skildrar förra säsongens träning och tävlingar men också livet som längdskidåkare. Jag har redan sett förhandsvisningar på de tre första avsnitten och kan intyga om att det verkligen är sevärt. … Continue reading "Bäst när det gäller"