Vilodagslunk

Onsdag. Vilodag. Pappas födelsedag. Tvättdag. Surdegsbak. Stort kaffebehov. Korsord.

Ett trött huvud som imorse vaknade av ”nu finns det frukost”, mm fint sätt att vakna på. Idag blir det en dag i stillhet. Förutom att tvätta träningskläder, sängkläder och handdukar ska även bilen bli ren. Kanske blir det en sväng till något bad, kanske inte. Fortsätta läsa i min bok. Oavsett tänker jag ta dagen som den kommer. Nu är det dags att vika brödet igen.

Sommarens återkomst

Sommarvärmen har hittat tillbaka och jag avnjuter en iskaffe på balkongen hos Fredrik. Dagarna går långsamt när han inte är hem på lunch som idag. Det går förstås ingen nöd på mig, jag har mest njutit i solen men även fått lite annat gjort.

Igår hade jag vilodag efter lägret och jag var minst sagt lägerbakis. Trött, stel och seg hela dagen men framemot kvällen kändes det bättre. Vi passade på att äta middag ute med tacos och äppelpaj till efterrätt. Passade också på att ta ett dopp, det gick till och med att ligga i utan att frysa. En fin sommarkväll, helt enkelt.

Läger

Jag befinner mig just nu i Torsby för årets första landslagsläger. Det har varit fint att få spendera så mycket tid hemma och jag har njutit. Men nu känns det roligt att få genomföra en bra träningsvecka med sällskap och sparring i världsklass. Från söndag till söndag ska vi varva tid i tunneln med tuffa pass utomhus. Hovfjället, Tosseberg och andra platser kommer att nyttjas till sin fulla potential.

I eftermiddag ska det första passet i tunneln avverkas och det ser jag fram emot. Det var längesen jag hade skidor på fötterna.

Moa

Klubbläger

Två träningsdagar i Borlänge tillsammans med klubben är gjorda. Det blev fina dagar med bra träning, sparring och gött häng. Sommaren har annars rullat på i sin takt och snart är det redan augusti vilket innebär att landslaget drar igång. Det ska förstås bli roligt men jag har njutit av att få vara på hemmaplan. Men innan det är dags ska jag njuta av de sista veckorna!

Värme och träning

Värmeböljan håller i sig och träningen fortgår i rask takt. Det är klart att det sliter lite extra i värmen men med mycket vätskepåfyllning går det bra. Den här veckan har vi hemmaläger med DSA (Dala Sports Academy, skidhögskolan i Falun) och idag har vi genomfört ett 4-timmar långt crosspass. Först löpning och därefter stakning, ett fint pass i gassande värme. Nu på eftermiddagen har jag haft vila men mest hållit mig inne förutom en kort visit på polisen för nytt passfoto.

Ta hand om er i värmen!

Maxtester & hemmaplan

Den senaste tiden har det varit mycket flängande fram och tillbaka, hit och dit. Falun förra veckan, Östersund söndag till måndag men nu så är jag åter igen i Vansbro. I alla fall till söndag. Jag njuter av att vara på hemmaplan, närheten till familj och träningen flyter på utan problem. I måndags genomförde jag submax, maxtest och staktest – en tuff start på veckan helt enkelt. Men det är skönt att ha det gjort och nu är det bara att jobba vidare!

Glad midsommar på er!

Falun

De senaste dagarna har jag befunnit mig i Falun för lite träning. Det har bjudits på många fina och tuffa pass men såklart väldigt givande. Dessutom har vädret varit på topp vilket gör det ännu härligare. Tränat hårt, ätit gott och hängt har varit receptet för dagarna, men också mycket annat vilket gjort att tiden känts knapp. Nu är jag återigen hemma i Vansbro och det känns otroligt skönt. Här trivs jag som allra bäst! Snart helg också!

Ta hand om er!

Sommarlov

En inlämnad C-uppsats 15 hp och avslutad 30 hp kurs från Umeå innebär sommarlov! En helt underbar känsla måste jag säga och framförallt efter allt som varit mot slutet. Det har varit lite för mycket av allt men nu är det värt det. Nästan 150 % studier mot slutet av terminen, flytt och annat smått utöver träningen. Men nuså! Jag är både glad och stolt över mig själv att jag lyckades sy ihop årets studier så bra som det faktiskt gick. Nu är det jobbigaste gjort och en bra bit på vägen är avklarad!

Som Petter skulle sagt; det går bra nu!

Fullt ös

Vi går nu in i period 2 i träningsåret och utöver träningen så är det fullt ös i skolan också. En avslutande virtuell träff för skolan i Umeå med redovisningar och seminarium den här veckan. Alla inlämningsuppgifter är avklarade men två små tentor kvarstår därefter. Dessutom redovisning och opposition av C-uppsatsen i juni. Tack vare god planering så går det, men det är klart att det är tufft att få ihop det. Därför känns det extra skönt att det snart är sommarlov och att jag faktiskt klarat detta skolår som inneburit nästan heltid.

En viktig del för att få tiden at gå ihop är matlådor och såklart att motivera sig med fina träningsmiljöer.

Team Bauhaus

Igår hade skidförbundet presskonferens för att presentera nya ledare och träningsgrupperna. Glädjande nyheter var att jag fick en plats i Team Bauhaus! Jag fick samtal i tisdag om att jag skulle få vara en av de som fick en plats i laget. Det känns såklart oerhört inspirerande och roligt att få vara en del av ett väldigt starkt lag. Även om de inte just nu blir så stor skillnad då inga läger kan genomföras så blir det en extra boost i motivationen.

Har dessutom haft både utvärderingsmöte och framtidsmöte med Mattis vilket alltid är lika roligt. Träningsplanering och upplägg är verkligen någonting som jag tycker är roligt!


Nu kör vi!