Värme och träning

Värmeböljan håller i sig och träningen fortgår i rask takt. Det är klart att det sliter lite extra i värmen men med mycket vätskepåfyllning går det bra. Den här veckan har vi hemmaläger med DSA (Dala Sports Academy, skidhögskolan i Falun) och idag har vi genomfört ett 4-timmar långt crosspass. Först löpning och därefter stakning, ett fint pass i gassande värme. Nu på eftermiddagen har jag haft vila men mest hållit mig inne förutom en kort visit på polisen för nytt passfoto.

Ta hand om er i värmen!

Maxtester & hemmaplan

Den senaste tiden har det varit mycket flängande fram och tillbaka, hit och dit. Falun förra veckan, Östersund söndag till måndag men nu så är jag åter igen i Vansbro. I alla fall till söndag. Jag njuter av att vara på hemmaplan, närheten till familj och träningen flyter på utan problem. I måndags genomförde jag submax, maxtest och staktest – en tuff start på veckan helt enkelt. Men det är skönt att ha det gjort och nu är det bara att jobba vidare!

Glad midsommar på er!

Falun

De senaste dagarna har jag befunnit mig i Falun för lite träning. Det har bjudits på många fina och tuffa pass men såklart väldigt givande. Dessutom har vädret varit på topp vilket gör det ännu härligare. Tränat hårt, ätit gott och hängt har varit receptet för dagarna, men också mycket annat vilket gjort att tiden känts knapp. Nu är jag återigen hemma i Vansbro och det känns otroligt skönt. Här trivs jag som allra bäst! Snart helg också!

Ta hand om er!

Sommarlov

En inlämnad C-uppsats 15 hp och avslutad 30 hp kurs från Umeå innebär sommarlov! En helt underbar känsla måste jag säga och framförallt efter allt som varit mot slutet. Det har varit lite för mycket av allt men nu är det värt det. Nästan 150 % studier mot slutet av terminen, flytt och annat smått utöver träningen. Men nuså! Jag är både glad och stolt över mig själv att jag lyckades sy ihop årets studier så bra som det faktiskt gick. Nu är det jobbigaste gjort och en bra bit på vägen är avklarad!

Som Petter skulle sagt; det går bra nu!

Fullt ös

Vi går nu in i period 2 i träningsåret och utöver träningen så är det fullt ös i skolan också. En avslutande virtuell träff för skolan i Umeå med redovisningar och seminarium den här veckan. Alla inlämningsuppgifter är avklarade men två små tentor kvarstår därefter. Dessutom redovisning och opposition av C-uppsatsen i juni. Tack vare god planering så går det, men det är klart att det är tufft att få ihop det. Därför känns det extra skönt att det snart är sommarlov och att jag faktiskt klarat detta skolår som inneburit nästan heltid.

En viktig del för att få tiden at gå ihop är matlådor och såklart att motivera sig med fina träningsmiljöer.

Team Bauhaus

Igår hade skidförbundet presskonferens för att presentera nya ledare och träningsgrupperna. Glädjande nyheter var att jag fick en plats i Team Bauhaus! Jag fick samtal i tisdag om att jag skulle få vara en av de som fick en plats i laget. Det känns såklart oerhört inspirerande och roligt att få vara en del av ett väldigt starkt lag. Även om de inte just nu blir så stor skillnad då inga läger kan genomföras så blir det en extra boost i motivationen.

Har dessutom haft både utvärderingsmöte och framtidsmöte med Mattis vilket alltid är lika roligt. Träningsplanering och upplägg är verkligen någonting som jag tycker är roligt!


Nu kör vi!

50 mil

Sedan en tid tillbaka har ett projekt av att renovera, märka upp och kartlägga stigar och leder i Vansbro Kommun påbörjats. Nu är det i slutskedet av projektet och wow vilken insats. Tydliga skyltar att följa, nya spångar vid blöta partier och till och med bänkar utplacerade på vissa ställen. Över 50 mil kommer det bli vilket är helt otroligt! Det ska bli riktigt roligt att ta del av kartan senare för att kunna upptäcka nya stigar.

Nya vägval

Tiden springer förbi och majmånad är redan i gång. Jag har sedan sist varit hemma i Vansbro med undantag. Spenderat tid med familj och vänner och verkligen njutit av närheten av dem. Det blir bra med en flytt till Falun även om de såklart känns läskigt att lämna tryggheten i Östersund. Jag planerar att åka norröver på söndag för att packa ihop lägenheten och göra de sista. Känns sjukt, nästan tre år har passerat sedan jag flyttade upp och nu är det dags för andra planer.

Ett nytt träningsår har också dragit igång, och det känns inspirerande!

Påsk

Sedan sist har det hunnit vara både påsk och bli nytt träningsår. Tiden har sprungit iväg till en del skolarbeten, familjetid och träning förstås. Påsken spenderades sedvanligt vid stugan och där fanns då massor med snö. Det blev en hel del skidturer men också skoter förstås. Underbart att få njuta av lite skaråkning! Just nu är jag hemma i Vansbro och här är det full vår. Jag passar på att springa alla magiska rundor som erbjuds och går på så många styrkepass som passar in vid Lokstallet Gym.

Hoppas ni har det bra och ta hand om er i dessa konstiga tider!

Totalsegrare Volkswagen Cup

Då säsongens resterande tävlingar ställts in innebär det att jag får stå som segrare i Volkswagen Cup 19/20! Känns förstås snopet att inte kunna avsluta cupen men jag är såklart väldigt glad över att jag lyckats behålla ledningen. Från att ta min första seger i seniorsammanhang till att vinna totalen, det känns stort och något som jag är väldigt stolt över.

Just nu är jag i Linköping och minst sagt möter våren. Här är det strålande sol, plusgrader och snart grönt. Fint med lite omväxling, men ska hinna med en sväng av snö innan den försvinner helt. Påsk blir fint!