SM-avslutning

Och där var även säsongen 2020-2021 lagd till handlingarna. SM i Kalix blev säsongens sista tävlingar och det blev en rolig helg. Stafett, team-sprint och 3-mil avverkades och formen var överraskande god. Tillsammans med Louise och Maja tog vi ett silver i stafetten vilket var riktigt roligt.

Även 3-milen blev en rolig resa för min del och resulterade i en 6:e plats och det är jag nöjd med. Verkligen roligt att få avsluta säsongen på detta sätt och gå in i nästa med en god känsla! Nu väntar några veckor med en hel del skola, men förhoppningsvis hinner jag med några vändor till snön också.

Väl mött,

Moa

SM

Sedan SM i Borås har veckor passerat och det utan tävlingar för min del. Borås blev en besvikelse men bjöd också på några ljusglimtar. Tar med mig den klassiska masstarten som ett fint minne där jag vände besvikelse till belåtenhet. Genom att sätta prestationsmål utifrån den form jag hade gjorde att jag utgick från verkligheten och inte önskan. Mycket vill alltid ha mer, men ibland behöver man sänka garden lite.

Nåväl. Efter SM blev jag tyvärr förkyld och som dessutom blev en långdragen process. Men nu är jag åter på benen och är väldigt laddad för de sista tävlingshelgerna för denna säsong. Först ut är Volkswagen Cup på hemmaplan, 10 km skejt och 15 km klassiskt. Tävlingarna kan ni se genom att klicka på länken: https://www.expressen.se/sport/langdskidor/se-lordagens-tavlingar-i–volkswagen-cup-direkt/

Tills nästa gång,

Moa

Tid

En lång tid har passerat sedan någonting skrevs här inne. Men det blir lätt så när det är fullt upp med annat och så måste det få vara. Hur som helst så blev Tour de Ski en vecka att bära med sig länge. Många erfarenheter, känslor och tävlingar blev det nere i alperna och jag har haft svårt att vara nöjd efteråt. Jag hade helt enkelt hoppats och förväntat mig mer. Det var mediokra resultat och jag känner att jag inte fick ut det jag kan helt fullt ut. Men jag bär med mig många lärdomar inför kommande tävlingar och jag är stolt över att jag tog mig dit.

Efter touren tog jag det väldigt lugnt och laddade batterierna för del två av säsongen. Tränade lätt och spenderade tid med nära och kära innan tävling i både Volkswagen Cup och Världscupen. Men kroppen har inte riktigt varit sig lik efter touren, det har verkligen tagit tid att åter komma på banan. Men under tävlingarna här i Falun så kände jag i alla fall igen kroppen lite mer och det var otroligt skönt. Nu är det bara en vecka kvar innan SM-tävlingarna drar igång i Borås, så jag hoppas att formen hinner vässa sig ytterligare.

Tills nästa gång,

Moa