Karantän

För att säkerställa att vi kan genomföra Tour de Ski på ett smittsäkert sätt finns det förstås en massa förhållningsregler. En av dem är att vi ska gå i karantän i 5 dagar innan avresa, och därefter ta ett covid19-test. För att inte missa viktig skidträning och riskera att bli smittad så flydde jag fältet och åkte till Bruksvallarna dan före dopparedan.

Här blev det en vit jul med bästa förutsättningarna för uppladdning inför touren. Fick en överraskning av familjen när jag skulle åka – en julmatsbricka med allt som behövs för ett perfekt julbord. Familjen var med på videosamtal när klapparna skulle delas ut. Det är tydligen så här man får umgås numer, men det fungerade faktiskt ganska bra.

Tour de Ski

Så är det offentligt, jag kommer få åka Tour de Ski. Mitt mål den här säsongen har varit att få åka touren och nu ska jag få chans. Det ska bli otroligt roligt och spännande att få debutera på touren.

Målsättningen kommer vara att göra varje tävling så bra det går och jag ser fram emot den erfarenhet den kommer ge. Jag testade på avslutningsetappen på rullskidor förra säsongen så jag hoppas på bra resultat även denna gång.

Foto: Bildbyrån // Johan Axelsson