Totalsegrare Volkswagen Cup

Då säsongens resterande tävlingar ställts in innebär det att jag får stå som segrare i Volkswagen Cup 19/20! Känns förstås snopet att inte kunna avsluta cupen men jag är såklart väldigt glad över att jag lyckats behålla ledningen. Från att ta min första seger i seniorsammanhang till att vinna totalen, det känns stort och något som jag är väldigt stolt över.

Just nu är jag i Linköping och minst sagt möter våren. Här är det strålande sol, plusgrader och snart grönt. Fint med lite omväxling, men ska hinna med en sväng av snö innan den försvinner helt. Påsk blir fint!

Inställt

Det blev visst ingen Skandinavisk Cup i helgen. Coronaviruset sätter stopp för tävlingen till helgen, och risken finns även att SM-veckan går samma väg till mötes. Istället får jag njuta av att vara hemma och fokusera på skolarbete. Just nu är jag i slutfasen av C-uppsatsen som jag kämpat med. Dessutom har jag träff uppe i Umeå nästa vecka, men vi får se om det ens blir av. Tills vidare får jag njuta av att ta det lugnt hemma, inte så dumt det heller!

U23-VM summering

Hemma för mellanlandning innan det bär av till nästa tävlingshelg. Just nu går det i ett, kalendern är full, logistiken är galen och resorna avlöser varandra. Men det är roliga resor kvar och dessutom är säsongen snart slut. Tänk så fort det gått. Men det var ju U23-VM jag tänkte berätta lite om!

Jag var uttagen till alla veckans distanser, skejtsprint, 10 km klassiskt, 15 km skejt masstart och 5 km stafett. Med tävling varannan dag har jag inte hunnit vara kvar i några känslor speciellt länge utan bara fokuserat på nästa uppgift. Att summera veckan med ett ord så skulle det tyvärr vara besvikelse. Jag hade helt klart hoppats på mer än de facit jag åkte hem med.

I sprinten ramlade jag i prologen vilket gjorde att dagen slutade innan den ens börjat. Besvikelsen där och då gick att ta på, minst sagt. Det klassiska loppet bjöd på svåra väderförhållanden så där blev det ingen framskjuten placering (20). Men fallen för veckan skulle dessvärre inte vara slut där. Redan i första kurvan på 15 km masstart besökte jag backen och det blev minst sagt en tuff start. Jag hade trots ett fall en bra dag och slutade slutligen som 6:a. Var uppe och nosade på medaljerna men resan tillbaka efter fallet kostade tyvärr för mycket.

Jag är stolt över min insats och att jag gav loppet en ärlig chans trots fallet. Krigade mig tillbaka men fick som sagt ”nöja” mig med en 6:e plats. Det häftiga med loppet var att Sverige tog alla medaljer, så det var minst sagt en stark laginsats. Häftigt att vara en liten del där.

Supportrarna var förstås på plats!

Så veckan har bjudit på varierande väder, tårar men såklart också många fina minnen. Tack för alla hejarop, hälsningar och gratulationer. Det värmer och jag är tacksam för att få vara en del av denna cirkus och att så många runtomkring bryr sig. Med lite distans till veckan så kommer jag säkerligen vara mer nöjd.

It’s time

Vi har nu varit på plats i Tyskland sedan i måndags och det börjar dra ihop sig för tävlingar. Idag kör juniorerna sin sprint och imorgon är det dags för vår tur. Det ska bli riktigt roligt att få kicka igång mästerskapet! Idag är de sista förberedelserna gjorda och eftermiddagen kommer gå till att ladda och se på finalerna för juniorerna. För er som är intresserade att se tävlingarna så kan ni finna dem här: https://www.facebook.com/pg/JWSC2020/videos/?ref=page_internal

Heja och tro på oss, nu kör vi!

U23-VM

Så fick jag äntligen beskedet att jag tillhör truppen som är uttagen till U23-VM i Oberwiesenthal, Tyskland. På måndag flyger vi ner och förbereder oss inför tävlingarna som går av stapeln nästa helg. Det är lite oklart exakt vilka jag kommer få ställa upp i, men här är i alla fall tävlingsschemat:

  • Söndag 1/3 – Sprint, fri stil
  • Tisdag 3/3 – 10 km individuell, klassisk stil
  • Torsdag 5/3 – 15 km masstart, fri stil
  • Lördag 7/3 – Mixstafett, 4×5 km

Håll utkik på bloggen så uppdaterar jag er med hur det går. Hoppas på lite mer snö i veckan där nere, just nu såg det ut att vara ganska bart även där.

Volkswagen Cup Lycksele

I helgen var det näst sista tävlingshelgen i Volkswagen Cup. Det var dessutom en minitour med tre favoriter – skatesprint, 10km skate och 10 km klassiskt jaktstart. Vädret var oerhört varierande i Lycksele. Fredagens start fick skjutas fram en timme pga kylan, 20 minusgrader på förmiddagen. Temperaturen ökade något under dagen och tävlingarna kunde genomföras. Det slutade med en tredjeplats, vilket förstås känns väldigt bra.

På lördagen var förhållandena goda, och det blev en jämn fight kan man lugnt säga. Första platsen gick dock hem med en tånagels marginal, 0,2s före tvåan.

Foto: Johannes Engdahl

Eftersom det var en minitour gick jag ut med 17s försprång i söndagens klassiska lopp. Dock blev det väldigt krävande förhållanden med varmgrader och tungt snöfall. Jag åkte på ruggade skidor och det var ingen dröm att gå först ut i spåret. Det var inte heller min bästa dagsform men är ändå nöjd över att ha tagit hem en tredjeplats och får behålla ledarvästen till sista deltävlingen.

Foto: Johannes Engdahl