Höghöjdsläger

Vi är inne på dag 10 av 14 på lägret här i Tignes. Idag har vi haft en skön och välbehövlig vila innan de sista tre träningsdagarna väntar. Mat varvat med sängläge har varit min melodi vilket varit nödvändigt. Efter gårdagens intervaller kändes det som att verkligheten kom ikapp och tröttheten som ett brev på posten. Men jag hoppas att dagens vila har gjort susen, för snart är vi i mål med årets första landslagsläger.

Tignes har verkligen bjudit på fantastiska träningsförhållanden. Skidåkningen på glaciären har varit oerhört fin och att dessutom kunna varva det med riktigt bra barmarksträning har varit guld värt. Dessutom har vi blivit bortskämda med mestadels sol och varmt väder, så det har inte gått någon nöd på oss.

Tignes

Igår var jag på uppdrag för Skidförbundet och besökte en klubb som deltar i Landslagets Skidskola. Det är ett koncept där man som klubb får köpa in en färdig läger/träningsplanering samt lite annat som kan vara till användning när inspirationen tryter. Ett väldigt bra koncept! Tillsammans körde vi lite lekar, rörlighet, skidgång och sen avslutade vi med lite frågestund. Väldigt kul att se deras entusiasm och viljan att lära sig.

Idag flyger vi ner till Frankrike och Tignes för vårt första läger med landslaget för säsongen. Jag ser verkligen framemot läger och det ska bli riktigt roligt! Det blir två veckor med löpning, skidor, rullskidor och lite annat. För mig är det första gången på glaciär, så det ska bli häftigt.

Väl mött,

Moa

Mot OS

Sedan en tid tillbaka har försäsongsträningen dragit igång. Träningen har trappats upp och jag är i full fart mot nya mål och höjder. Den kommande säsongen är OS det stora målet och aldrig tidigare har jag varit så motiverad som nu. Träningen känns otroligt rolig och utvecklande! Rivstartade det nya träningsåret med en fantastiskt fin vecka i Trillevallen med många timmar på skidorna. Tillsammans med Alicia och Ida blev det en väldigt givande vecka som la en fin grund för den första perioden.

Vill du som företag eller privatperson vara med och bidra på vägen mot OS? Hör gärna av dig till olssonmoa@hotmail.com så pratar vi vidare!

Väl mött,

Moa

SM-avslutning

Och där var även säsongen 2020-2021 lagd till handlingarna. SM i Kalix blev säsongens sista tävlingar och det blev en rolig helg. Stafett, team-sprint och 3-mil avverkades och formen var överraskande god. Tillsammans med Louise och Maja tog vi ett silver i stafetten vilket var riktigt roligt.

Även 3-milen blev en rolig resa för min del och resulterade i en 6:e plats och det är jag nöjd med. Verkligen roligt att få avsluta säsongen på detta sätt och gå in i nästa med en god känsla! Nu väntar några veckor med en hel del skola, men förhoppningsvis hinner jag med några vändor till snön också.

Väl mött,

Moa

SM

Sedan SM i Borås har veckor passerat och det utan tävlingar för min del. Borås blev en besvikelse men bjöd också på några ljusglimtar. Tar med mig den klassiska masstarten som ett fint minne där jag vände besvikelse till belåtenhet. Genom att sätta prestationsmål utifrån den form jag hade gjorde att jag utgick från verkligheten och inte önskan. Mycket vill alltid ha mer, men ibland behöver man sänka garden lite.

Nåväl. Efter SM blev jag tyvärr förkyld och som dessutom blev en långdragen process. Men nu är jag åter på benen och är väldigt laddad för de sista tävlingshelgerna för denna säsong. Först ut är Volkswagen Cup på hemmaplan, 10 km skejt och 15 km klassiskt. Tävlingarna kan ni se genom att klicka på länken: https://www.expressen.se/sport/langdskidor/se-lordagens-tavlingar-i–volkswagen-cup-direkt/

Tills nästa gång,

Moa

Tid

En lång tid har passerat sedan någonting skrevs här inne. Men det blir lätt så när det är fullt upp med annat och så måste det få vara. Hur som helst så blev Tour de Ski en vecka att bära med sig länge. Många erfarenheter, känslor och tävlingar blev det nere i alperna och jag har haft svårt att vara nöjd efteråt. Jag hade helt enkelt hoppats och förväntat mig mer. Det var mediokra resultat och jag känner att jag inte fick ut det jag kan helt fullt ut. Men jag bär med mig många lärdomar inför kommande tävlingar och jag är stolt över att jag tog mig dit.

Efter touren tog jag det väldigt lugnt och laddade batterierna för del två av säsongen. Tränade lätt och spenderade tid med nära och kära innan tävling i både Volkswagen Cup och Världscupen. Men kroppen har inte riktigt varit sig lik efter touren, det har verkligen tagit tid att åter komma på banan. Men under tävlingarna här i Falun så kände jag i alla fall igen kroppen lite mer och det var otroligt skönt. Nu är det bara en vecka kvar innan SM-tävlingarna drar igång i Borås, så jag hoppas att formen hinner vässa sig ytterligare.

Tills nästa gång,

Moa