Balans

Denna vecka är något lugnare i träningsväg. Eller ja, två träningstävlingar och ytterligare ett intervallpass kanske inte anses som lugn. Men i övrigt är det ganska mycket luft i schemat. Därför passar vi på att åka till Vansbro över helgen för att byta vinterdäck, sätta på takboxen och såklart umgås med våra familjer. Just den missade familjetiden tycker jag är det sämsta med att bo långt hemifrån. Helst av allt skulle jag vilja bo i Vansbro men i dagsläget funkar inte det varken mig eller sambon. Nu blev det ett sidospår, tillbaka till träningen.

Just nu är jag i en fas där det är mer fokus på de tuffa passen. Intervaller och träningstävlingar löser av varandra men däremellan är det inte så många timmar som tidigare under året. Det är för att kunna ha den extra energi och höga intensitet som dessa hårda pass kräver. Den lugna träningen sker, men en del pass är mer för återhämtningens skull inför nästa tuffa drabbning. Långpassen blir färre och färre och vilodagarna fler och fler. Allt handlar om balans. Det jag lägger på ena sidan av vågskålen måste kompenseras på andra.

Så utöver den fysiska balansen så är den mentala balansen minst lika viktig för mig. Jag behöver få tycka på off-knappen ibland och bara få vara Moa. Och det gör jag allra bäst hemma med familjen. Hoppas du har en bra förmåga att slå på off-knappen ibland och ladda upp dina batterier, det tror jag att vi alla behöver och mår bra av!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.