U23-VM summering

Hemma för mellanlandning innan det bär av till nästa tävlingshelg. Just nu går det i ett, kalendern är full, logistiken är galen och resorna avlöser varandra. Men det är roliga resor kvar och dessutom är säsongen snart slut. Tänk så fort det gått. Men det var ju U23-VM jag tänkte berätta lite om!

Jag var uttagen till alla veckans distanser, skejtsprint, 10 km klassiskt, 15 km skejt masstart och 5 km stafett. Med tävling varannan dag har jag inte hunnit vara kvar i några känslor speciellt länge utan bara fokuserat på nästa uppgift. Att summera veckan med ett ord så skulle det tyvärr vara besvikelse. Jag hade helt klart hoppats på mer än de facit jag åkte hem med.

I sprinten ramlade jag i prologen vilket gjorde att dagen slutade innan den ens börjat. Besvikelsen där och då gick att ta på, minst sagt. Det klassiska loppet bjöd på svåra väderförhållanden så där blev det ingen framskjuten placering (20). Men fallen för veckan skulle dessvärre inte vara slut där. Redan i första kurvan på 15 km masstart besökte jag backen och det blev minst sagt en tuff start. Jag hade trots ett fall en bra dag och slutade slutligen som 6:a. Var uppe och nosade på medaljerna men resan tillbaka efter fallet kostade tyvärr för mycket.

Jag är stolt över min insats och att jag gav loppet en ärlig chans trots fallet. Krigade mig tillbaka men fick som sagt ”nöja” mig med en 6:e plats. Det häftiga med loppet var att Sverige tog alla medaljer, så det var minst sagt en stark laginsats. Häftigt att vara en liten del där.

Supportrarna var förstås på plats!

Så veckan har bjudit på varierande väder, tårar men såklart också många fina minnen. Tack för alla hejarop, hälsningar och gratulationer. Det värmer och jag är tacksam för att få vara en del av denna cirkus och att så många runtomkring bryr sig. Med lite distans till veckan så kommer jag säkerligen vara mer nöjd.

En tanke på “U23-VM summering

  1. Bra kämpat Moa! Topp-6 är alltid fint att hamna inom. Dessutom var du ju snabbast på din stafettsträcka så jag tycker du gjort det bra. Hoppas på mer medflyt nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s