Volkswagen Cup Lycksele

I helgen var det näst sista tävlingshelgen i Volkswagen Cup. Det var dessutom en minitour med tre favoriter – skatesprint, 10km skate och 10 km klassiskt jaktstart. Vädret var oerhört varierande i Lycksele. Fredagens start fick skjutas fram en timme pga kylan, 20 minusgrader på förmiddagen. Temperaturen ökade något under dagen och tävlingarna kunde genomföras. Det slutade med en tredjeplats, vilket förstås känns väldigt bra.

På lördagen var förhållandena goda, och det blev en jämn fight kan man lugnt säga. Första platsen gick dock hem med en tånagels marginal, 0,2s före tvåan.

Foto: Johannes Engdahl

Eftersom det var en minitour gick jag ut med 17s försprång i söndagens klassiska lopp. Dock blev det väldigt krävande förhållanden med varmgrader och tungt snöfall. Jag åkte på ruggade skidor och det var ingen dröm att gå först ut i spåret. Det var inte heller min bästa dagsform men är ändå nöjd över att ha tagit hem en tredjeplats och får behålla ledarvästen till sista deltävlingen.

Foto: Johannes Engdahl

En tanke på “Volkswagen Cup Lycksele

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s