Frågor & svar

Igår frågade jag på min instagram @olssonmoa om det fanns någonting som ni undrade över. Jag fick en del frågor och några tänkte jag dela med mig av här! Har ni fler frågor så är det bara att kommentera under inlägget.

”Brukar du mäta din vilopuls på morgonen?” Nej, det brukar jag inte göra. Det är förstås en väldigt bra sak att göra, speciellt om man vaknar en morgon och känner sig tveksam till träning. Då kan vilopulsen visa om det är någonting som inte stämmer. Men jag har väldigt svårt att få till det. Min vilopuls ligger gissningsvis kring 43-47 men när jag tar den själv på morgonen brukar jag räkna till 60 ungefär. Så det är någonting som jag inte brukar göra!

”En sak som du aldrig skulle klara dig utan?” Eftersom det är en sak kan jag inte säga familjen, så det får nog bli träning. Eller det kanske inte heller räknas som en sak. Mat får svaret bli helt enkelt.

”Hur många timmar tränar du i veckan?” Den här frågan beror väldigt mycket på i vilken period jag befinner mig i. Om det är träningsperiod (maj-november) så ungefär mellan 15-22 timmar. I tävlingsperiod (november-april) är det betydligt mindre mängd men mer intervaller och tävlingar, omkring 10-14 timmar. Sedan styrketränar jag utöver den tiden, mellan 1-2 pass i veckan.

Foto: Rolf Zetterberg

”Vilka är dina vardagliga laster?” Hmm, bra fråga. Dessvärre så är det telefonen. Usch, jag har insett mer och mer vilken tid jag spenderar på den, utan att det är till någon nytta. Den är på många vis ett nödvändigt ont, men i 8 fall av 10 så slösurfar jag på sociala medier. Ett av mina mål för 2020 är just att minska mobilanvändandet, tror att det gör gott.

”Har du några nyårslöften?” Som tidigare nämnt har jag några mål för 2020. Istället för löften kallar jag det mål, någonting att sträva mot. Några av målen för året är att spendera mycket tid utomhus med vänner och familj. Inget komplicerat utan bara att vistas ute. Minska konsumerandet och tänka över köp noga, behöver jag verkligen den där tröjan eller är det enbart för att den är fin? Handla klimatsmartmat, älskar det ordet. Klimat-smart-mat, klingar fint. Det är så otroligt roligt att få vara kreativ och krånglig lite när det kommer till matlagning, leka runt och testa nytt! Jag har även några mål med skolan för året, att äntligen bli klar med C-uppsatsen och läsa både Hem- och Konsumentkunskap A och B.

Jag ser framemot 2020!

En tanke på “Frågor & svar

 1. Jag har några frågor som jag hoppas du kan svara på:

  1. Vilken är din favoritdistans?
  2. Vilket är ditt bästa lopp i karriären?
  3. Vad anser du är din främsta styrka som skidåkare?
  4. Vilken/Vilka egenskap/er anser du är viktigast att ha för att bli en riktigt bra skidåkare?
  5. Vad tycker du är roligast med skidåkningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s