Skandinaviska Cupen, Nes

 Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN/kekstock.com

Efter en stillsam och välbehövd vilodag är det hög tid att summera helgen. Helgens tre tävlingar skulle avgöras i skejt sprint, 20 km skejt och 10 km klassiskt. Tre discipliner som jag verkligen gillar och ser som goda chanser til bra prestationer. Fredagens sprint tog dock tyvärr redan slut i kvartsfinalen men bjöd på mersmak. Kroppen kändes stark och pigg men efter en skidmiss från min sida så kunde jag inte vara med så långt som jag önskat. Lördagens 20 km skejt med individuell start är en ovanlig disciplin som inte tävlas så ofta. Men det är ett lopp som jag gillar, just för att det är långt och helt och hållet upp till en själv att hålla tempot högt. Det räckte hela vägen till en 2:a plats, efter en urstark norska, vilket jag är väldigt nöjd med.

Söndagen bjöd på tidig uppgång, klockan ringde 5.50 och efter en natt med lite sämre sömn var det tunga steg som tog mig till frukosten. Väl på under skidtestningen vaknade jag snabbt till liv efter att direkt få magiska skidor med galet fäste. Tröttheten som hälsat på tidigare under morgonen var som bortblåst och koppen kändes stark och återhämtad. Glädjande nog räckte dagens lopp till en ytterligare pallplats, denna gång som 3:a.

Känns otroligt roligt och stort att lyckas knipa två pallplatser i Skandinaviska Cupen, jag som tidigare inte ens stått på pallen i Volkswagen Cup. Jag är förstås väldigt glad! Härnäst väntar lite träning och skola i Östersund, vad som blir nästa tävling är ännu inte bestämt helt!

Tusen tack för alla hejarop och gratulationer under helgen!

En tanke på “Skandinaviska Cupen, Nes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s