Om mig

Hej och välkommen till min hemsida!

Jag heter Moa Olsson och är 20 år gammal. Jag kommer från en liten ort i Dalarna vid namn Vansbro och men tävlar för Falun Borlänge SK. Jag är från och med hösten 2017 bosatt i Östersund för studier och vidare elitsatsning. Under min skidkarriär har jag bland annat skramlat ihop 3 USM medaljer och 7 JSM medaljer, vunnit den totala juniorcupen och gjorde tre starter på JVM.

Jag började med skidor relativt sent då jag höll på med väldigt många andra sporter länge så som konståkning, friidrott, dans och fotboll. Det var inte självklart att det skulle bli ett skidgymnasium då fotboll länge var det jag tyckte var absolut roligast. Men med en otrolig vinnarskalle så kände jag att skidor var det bästa alternativet, då är det enbart upp till mig!

Säsongens stora mål är U-23 VM  i Goms-Kandersteg i Schweiz som går av stapel i perioden 28 januari-3 februari. Men för att ta mig dit måste jag även prestera bra på Intersport Cup´s deltävlingar som är innan. Mina långsiktiga mål är att ingå i framtida landslag och delta i VM och OS.

Foto; Kjell-Erik Kristiansen / sweski.com