Världscupsavslutning

Efter 8 fina dagar i Italien är jag återigen på svensk mark. Det har varit dagar fyllda med god mat, fantastiskt väder, mäktig miljö och inte minst tävlingar och rullskidor. Vi inledde de fyra dagars långa minitouren i Trento för två två lopp, prolog 2,5 km backe i klassisk stil och 160 m supersprint i fristil. Öppnade lite väl hårt och optimistiskt på det höga höjden och fick slita rejält mot sliten, men kunde trots det knipa en tredjeplats. Supersprinten, som är min akilleshäl, lyckades jag ta mig vidare som 16:de och sista kvinna till finalomgångarna. Men det tog slut redan i första omgången då jag fick möta den som senare skulle bli dagens vinnare.

Efter Trento bilade vi vidare till Ziano de Fiemme för de två avslutande tävlingarna, 10 km masstart i fristil och 13 km jaktstart med avslutning upp för Alpe Cermis.

Vi svenskor hade bestämt oss för att genomföra ett taktiskt lopp och hjälpas åt för att kunna dra ifrån de andra. Men redan efter två meter gick den planen i krass då jag bröt staven. Där efter blev det ett krångligt lopp med mycket trassel och hela tiden lite efter. Lyckades bli femma men hade hoppats på mer.

Inför sista dagen och jaktstarten låg jag nu 4:a med 45 sekunder upp. Hade däremot endast 4 och 1 sekund upp till 2:an och 3:an så det gav alla chanser till ett bra lopp. Såg framemot detta lopp då jag var spänd på självaste backen, avslutningsbacken för Tour de Ski fast lite bredvid och i klassisk stil. Jag hade en bra dag och kom in snabbt i min åkning när backen började. Tog mig upp till en 2:a plats men lyckades faktiskt också ta min första världscupseger då jag hade snabbast tid för dagen!

Så, det blev en 2:a plats i den avslutande minitouren för världscupen. I den totala världscupen lyckades jag knipa en 4:e plats vilket var överraskande! Och att dessutom få avsluta hela världscupscirkusen med en etappseger var extra roligt. Nu ser jag fram emot vinterns tävlingar som närmar sig med stormsteg!

Lämna en kommentar